• Lees dit artikel op Bruzz

Rik Jellema en Marilou Servais. Dat zijn de twee namen die bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bovenaan de gezamenlijke lijst van Groen en Ecolo in Etterbeek zullen staan. Op de eerste plaats staat schepen Rik Jellema, gevolgd door Marilou Servais een plekje lager. Het is de tweede keer dat een Nederlandstalige een tweetalige groene lijst trekt in Brussel.

Beiden hopen hun passie ook na 2018 te mogen blijven uitoefenen. “Mobiliteit is mijn stokpaardje, maar ik wil in de toekomst ook werk maken van betaalbare woningen voor iedereen”, aldus Jellema.

Marilou Servais en Rik Jellema zetten rond de eeuwwisseling hun eerste stappen in de lokale politiek van Etterbeek. Bijna 20 jaar later branden ze nog steeds van ambitie en dat werd door de partij beloond met het lijsttrekkerschap.

“Ik presenteer mij voor de vierde keer aan de Etterbeekse kiezer”, zo vertelt Jellema. “Ik ben trots op wat we reeds met de gezamenlijke lijst Ecolo-Groen bereikt hebben en wil met hernieuwde energie die positieve verandering verder zetten.”

‘Betaalbare woningen creëren’
Jellema staat bekend om zijn zwak voor de zachte weggebruiker, maar wil zich in de toekomst ook meer gaan inzetten op andere domeinen. “Het Duurzaam Wijkcontract neemt concrete vormen aan en ik wil die werken graag blijven opvolgen in de nieuwe legislatuur.”

“Daarnaast stel ik vast dat een evenwichtige verdeling van de openbare ruimte en de creatie van betaalbare woningen na 2018 de grootste uitdagingen zullen vormen. De toenemende studentenpopulatie speelt daarin een belangrijke rol.”

‘Cultuur bezit emanciperende kracht’
Schouder aan schouder met Jellema staat Marilou Servais. Ze is sinds 1999 actief binnen Ecolo en momenteel ook fractieleidster in de gemeenteraad.

Marilou Servais (Ecolo).

Als voorzitster van de raad van bestuur van het centrum ‘Le Senghor’ draagt ze cultuur hoog in het vaandel.

“Ik ben ervan overtuigd dat cultuur en creativiteit goed zijn voor de emancipatie van iedere burger en het mensen ook dichter bij elkaar brengt.”

“Verder wil ik mij als politica blijven inzetten in een maatschappij die dringend en diepgaand hervormd moet worden.”

Advertenties