https://groenerik.files.wordpress.com/2011/11/mas-040.jpgbrusselnieuws.be:

Rik Jellema (Ecolo-Groen) en Rik Baeten (SP.A) worden schepen in Etterbeek. Met schepen voor Vlaamse Aangelegenheden Frank Van Bockstal (CD&V) zitten er nu drie Nederlandstaligen in het college.

Het schepenambt van de Nederlander Jellema, voorzitter van Groen in Brussel, bleef tot op het laatste moment onzeker. Donderdag moesten de kandidaturen overgemaakt worden aan de gemeentesecretaris, maar het was niet duidelijk of Jellema de job mocht combineren met zijn huidige baan bij de Europese Raad. Uiteindelijk kreeg hij toch groen licht.

Daarnaast komt ook Rik Baeten in het college, omdat Rachid Madrane (PS) Brussels staatssecretaris wordt en hij zich als schepen door Baeten laat vervangen. Of hij na de verkiezingen van 2014 schepen blijft, hangt af van de score van Madrane bij de gewestverkiezingen.

Welke bevoegdheden Rik Baeten krijgt staat nog niet vast. “Waarschijnlijk in de sociale sector, maar dat is nog niet beslist”, zegt Baeten aanbrusselnieuws.be. De meerderheid buigt zich zondag over de bevoegdheidsverdeling. Hij wil in elk geval schepen worden van alle Etterbekenaren, “over alle talen en culturen heen”.

Pascal Smet, voorzitter van SP.A Brussel, zegt in een persmededeling verheugd te zijn met de beslissing van de PS-afdeling Etterbeek. Hij ziet daarin “de zoveelste bevestiging van de goede samenwerking tussen onze partijen in de Brusselse gemeenten, elk vanuit zijn eigenheid”.

Ook Jellema benadarukt dat hij schepen is voor alle gemeenschappen in de gemeente.

Schepen voor alle gemeenschappen
Met Jellema en Baeten erbij heeft Etterbeek nu drie Nederlandstalige schepenen. Eerder was Frank Van Bockstal (CD&V) al zeker van een schepenambt. Hij blijft schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden. Welke andere bevoegdheid hij erbij krijgt, zal ook zondag moeten blijken op het meerderheidsoverleg.

bron: brusselnieuws.be

Advertenties