Brusselse Groenen goed voor 19 gemeenteraadsleden

Groen in het Brussels Gewest verdubbelt bijna haar aantal gemeenteraadsleden. In haast alle gemeenten gaat Ecolo-Groen vooruit. Groen telt nu 19 gemeenteraadsleden verspreid over het Gewest, dat zijn er 9 meer dan in 2006. Daarenboven zal Ecolo-Groen in Watermaal-Bosvoorde de burgemeester leveren. Voorzitter Rik Jellema is dan ook een zeer tevreden man.

Rik Jellema, voorzitter Groen Brussels Gewest: “We stonden sterk in de peilingen en ook op het terrein voelden we dat het goed zat, maar deze resultaten hadden we toch niet verwacht. De Brusselaar heeft duidelijk gekozen voor een sterker groen beleid. Deze verkiezingen tonen aan dat samenwerking tussen een Nederlandstalige en een Franstalige zusterpartij loont”.  

De Groene verkozenen op een rijtje:

Susanne Mueller-Huebsch (Anderlecht), Bart D’hondt, Malika Abbad en Bruno De Lille (Brussel), Sabah Meschi (Elsene), Rik Jellema (Etterbeek), Alain Beeckmans (Ganshoren), Annemie Maes en Nathalie De Swaef (Jette), Bram Moerman en Tinne Van der Straeten (Koekelberg), Adelheid Byttebier en Bram Gilles (Schaarbeek), Katia Van Den Broucke (Sint-Agatha-Berchem), Klaas Lagrou en Eva Lauwers (Sint-Gillis), Annalisa Gadaleta (Sint-Jans-Molenbeek), Frédéric Roekens (Sint-Joost-Ten-Node) en Annemie Vermeylen (Watermaal-Bosvoorde).

Rik Jellema dankt de kiezers uitdrukkelijk voor het vertrouwen in zijn Groene Brusselse ploeg.

meer info: www.groenbrussel.be

Zetelverdeling Etterbeek

Zetelverdeling Etterbeek