Rik Jellema is dinsdag herkozen als voorzitter van Groen! Brussels gewest. Wim Borremans is de nieuwe secretaris. Hij volgt Francis Donvil op.

De Brusselse leden van Groen! gaven Rik Jellema als voorzitter en Wim Borremans als secretaris het volle vertrouwen om de komende jaren de Brusselse Groen!en te leiden.

Rik Jellema (52) is sinds 2005 voorzitter van de Brusselse Groen!en en werd nu voor de tweede keer herkozen. Hij loodste de partij als voorzitter van Groen! Brussels gewest naar een mooi verkiezingsresultaat bij de regionale verkiezingen en naar regeringsdeelname. Rik Jellema werd in 2000 als Nederlander en eerste niet-Belgische Europeaan verkozen in de gemeenteraad van Etterbeek. Sinds 2006 is hij er fractieleider van de Ecolo-Groen!-fractie.

Wim Borremans (30) was bij de regionale verkiezingen eerste opvolger voor het Vlaams Parlement.  Als campagneleider was hij al een sterkhouder binnen de Brusselse afdeling van Groen!. Eerder was Borremans voorzitter en ondervoorzitter van Jong Groen!. Hij is nog steeds actief binnen de Brusselse afdeling van Jong Groen!. Beroepshalve is hij medewerker van de federale Ecolo-Groen!-fractie.