Overgenomen van standaard-online

ma 18/05/2009 – 12:10

“De Europese democratie is nog steeds geen echte democratie.” Dat heeft ex-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) gezegd in een Europees debat georganiseerd door de anderstalige websites van deredactie.be. Dehaene wordt er samen met Guy Verhofstadt (Open VLD) op de rooster gelegd door een twintigtal Europeanen die in ons land wonen en er ook stemgerechtigd zijn.

Het debat werd georganiseerd door de anderstalige websites van deredactie.be. Moderator van dienst was VRT-journalist Rob Heirbaut.

Verhofstadt en Dehaene beantwoordden vragen van een internationaal publiek. Onder hen onder anderen mensen van Franse, Italiaanse, Poolse en Griekse afkomst. Ook de Belgische schrijver Geert Van Istendael, de Nederlandse auteur Benno Barnard en de Britse schrijver Richard Hill bevonden zich onder de vragenstellers.

“Hoe kan het werk van het Europees Parlement relevanter worden voor de burger? De grote landen delen de lakens uit, hoe kan dat veranderen? Waar zijn de grenzen van Europa?” Het spervuur van vragen en de antwoorden, kunt u in de videozone bekijken.

bekijk het debat in het Engels, Duits en Frans.