Vorig jaar zette ik een boos stukje op de site van Groen!Etterbeek (omdat deze blog toen nog niet bestond) over de viering van de Internationale Vrouwendag.  Niet dat ik iets tegen Vrouwen heb, en nog minder tegen Internationale Vrouwen. Maar het moet wel volledig in twee talen én in correct Nederlands.En dat was vorig jaar niet het geval. Ik “kaartte” het dus “aan”, zoals een politiek understatement het wil. Gevolg: dit jaar een volledig tweetalige folder.

Helaas zijn er nog enkele uitglijders in de vertaling te betreuren. Al kunnen we nog glimlachen bij zinnen als “In New York dalen de arbeidsters uit de kledingsector in de straten….” (descendent dans la rue). En onze wenkbrauwen niet begrijpend optrekken bij de uitnodiging van de vrouwengroep Tarabisko om ons op 7 maart “bij de donkere kant van de verdorfde beschuit te voegen”……..?????? (het Frans is hier ook niet veel duidelijker).

Hoe dan ook, een proficiat voor “mijn” schepen die heeft geluisterd naar de terechte kritiek van haar fractieleider. Politiek: het is grotendeels het steeds weerkerend verhaal van de hamer en de nagel.