Overgenomen van Brusselnieuws.be

maandag 23 februari 2009

Dronken eurocraten delen klappen uit aan politie

Brussel-Stad – In de nacht van zondag op maandag zijn twee politiemensen van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene gewond geraakt toen ze moesten tussenkomen op een feestje in het Congresstation aan de Pachecolaan. Ze kregen klappen van twee Europese functionarissen en een sportanimator. De agenten zijn voor lange periode werkonbekwaam.

Tijdens een feestje in het Congresstation zouden een aantal feestvierders, twee Europese functionarissen en een sportanimator, geplast en gespuwd hebben op een toiletdame. Het drietal werd daarom door veiligheidsmensen de zaal uitgezet. 

Aan de uitgang van de zaal zouden de feestvierders, twee 36-jarigen en een 61-jarige die alledrie invloed van alcohol waren, de veiligheidsmensen beledigd en uitgedaagd hebben, waarop de politie erbij gehaald werd. De politieagenten werden op hun beurt ermee bedreigd hun werk te zullen verliezen. In de politiewagen spuwde een van de dronkelappen in het gezicht van de inspecteur en deelde hij een kopstoot en verschillende trappen uit. De poltiemannen moesten pepperspray gebruiken om de amokmakers te kunnen kalmeren.

Overgenomen van Brusselnieuws.be

maandag 23 februari 2009

Ruzie mondt uit in steekpartij in Oudergem

Oudergem – In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Oudergem een achttienjarige jongen neergestoken bij een ruzie. Toen een groep jongeren zonder uitnodiging op een privéfeest probeerde binnen te dringen, ontstond er een gevecht. Het slachtoffer werd met glasscherven in de buik gestoken. Zes verdachten werden opgepakt.

Omstreeks vier uur ’s nachts probeerden een aantal jongeren onuitgenodigd binnen te geraken op een privéverjaardagsfeestje in de Vrijwilligersstraat. Er ontstond een gevecht, waarbij een jongen twee tot drie keer in de buik werd gestoken met glasscherven van een fles.

De politie pakte zes verdachten op, allemaal bekend bij de politie. Een van hen, een twintigjarig lid van een stadsbende, is ter beschikking gesteld van het parket.

Twee “normale” berichten over stedelijk weekendgeweld.

Drank en misschien drugs in het spel in beide gevallen.

De politie moest zowel in het Congresstation als in Oudergem tussenbeide komen. 

Wat opvalt is dat hetzelfde medium in het eerste geval tot drie keer toe benadrukt dat het “eurocraten” (of “Europese functionarissen”) waren.

Terwijl we in het tweede geval niets bijzonders over de amokmakers te weten krijgen.

Vergeetachtigheid? Slordigheid? Omzichtigheid?

Uit andere media bleek namelijk dat het in Oudergem ging om een ruzie tussen personen “van Afrikaanse origine”.

Blijkbaar vond FM Brussel dat niet relevant….

Wat het misschien ook niet is.

 Ofwel doet in geen van beide gevallen de huidskleur, nationaliteit of “kaste” ertoe: geweld is geweld.

Ofwel moet de lezer dat wel weten omdat die zaken een factor van betekenis zijn in de oorzaak of gevolgen van het incident: racisme is racisme.

Voor “eurocraten” gelden niet dezelfde regels als voor andere anonieme alcoholisten en allochtone amokmakers.

Een bijtende en schoppende “Europese functionaris” is nieuws! 

Verre van mij om dergelijke collega’s (????) te verdedigen.

Maar liefst wel gelijke monniken gelijke kappen als ze zich hebben misdragen zoals andere burgers.

Wat mij betreft gaat dit op voor de berichtgeving én voor de bestraffing. 

Of ziet men “ons soort mensen” in Brussel nog altijd als “een ander soort mensen”?